Menu

Schedule

The majority of the “Main Sessions” will be held in the auditorium, room 2265, and room 2267. Additional–special purpose rooms have been set up for:

  • Office Hours—Visit with speakers and FamilySearch personnel according to posted times.
  • Community Room—Hack-a-thon, unscheduled small meetings with tables and power strips.

The tentative availability and use of all these rooms are shown below.

Main Meeting Rooms

  2014 Family History Developer Conference
Define, Create, Deliver, Develop Teamwork
  Thursday, Sept. 25, 2014
7:30 to 8:20 Check-in/Registration
8:30 to 8:55 Conference Orientation and Kick-off in Auditorium
9:00 to 9:50 
(50 min)
Matt Asay, "Thinking Differently About Data: How Big Data Changes Family History"
10:00 to 10:25 
(25 min)
Tom Creighton, FamilySearch CTO, shares "Challenges and Opportunities"
10:30 to 10:55 
(25 min)
Garth Braithwaite, "Working with Design in Development"
11:00 to 11:25 
(25 min)
Ryan Heaton, "Introduction to GEDCOM X"
11:30 to 11:55 
(25 min)
Mike Mansfield, "My Heritage API"
Noon to 1:20 
(80 min)
Lunch and Joe Eames Keynote (2260)
  Presentation (auditorium) Presentations, Panels, and Workshops (2265)
1:30 to 2:20 
(50 min)
Dallan Quass, "Javscript SDK" DEMOS (8 X 12 Minutes)
2:30 to 2:55 
(25 min)
Jeff Hawkins, "FamilySearch Road Map"

Ryan Heaton, Writing Effective Hypermedia-

enabled Client Applications

3:30 to 3:55 
(25 min)

Daniel Zappala, "Vision for User

Experience in Genealogy"

David Nash, "Getting Started: 15 min. to Your

First Hello in Java"

4:00 to 4:25 
(25 min)
Jimmy Z, "Authentication Choices" Vaughn Hepworth, Best of FSDN Group Threads
4:30 to 4:55 
(25 min)
Paul Abbott, "Exploring the future Developer Center"  
5:00 to 6:20 
(80 min)
Box Dinner and Open–Mic Entertainment (2260)
6:30 to 7:20 
(50 min)
(closed) Open Meeting
7:20 to 10:50 (closed) (closed)

 

 

  Friday, Sept. 26, 2014
6:00 to 8:00 (closed) (closed)
8:00 to 8:50 
(50 min)
(closed) Open Meeting
9:00 to 9:50 
(50 min)
Randy Ynchausti, "Family Tree’s Journey
Toward an Edge Dominant
System Architecture"
Dallan Quass, "Javacript Reference Client"
10:00 to 10:25 
(25 min)
David Pugmire, "RootsTech 2015 Preview" Luther Tychonievich, FHISO
10:30 to 10:55 
(25 min)
Dan Shellman, "What’s New in Places 2.0 and dates"  
11:00 to 11:25 
(25 min)
Bill Harten, "Success and Challenges of Puzzilla"
11:30 to 11:55 
(25 min)
Robert Lee, "Best Practices and What
Things to Avoid"
12:00 to 1:20 
(80 min)
Buffet Lunch and Recognition of Participation
  Presentation (auditorium) Presentations, Panels, and Workshops (2265)
1:30 to 2:20 
(50 min)

Sam Sieber, "Relative Finder, Virtual Pedigree and 
Other Emerging Technologies from BYU's Family
History Technology Lab"

FamilySearch Developer Services Panel
2:30 to 2:55 
(25 min)
Harold J. Madsen, "API Simplicity" Rich Running, Ryan Koelliker
"FamilySearch Partner Program"
3:30 to 3:55 
(25 min)
Vaugh Hepworth, "Issues and Barriers to
Web Development"
Idea Pitch (5 X 5 min)
4:00 to 4:25 
(25 min)
  Idea Pitch (5 X 5 min)
4:30 to 4:55 
(25 min)
(closed) Open Meeting
5:00 to 5:30 
(30 min)
Socialize and Depart

 

 

  2014 Family History Developer Conference
Define, Create, Deliver, Develop Teamwork
  Thursday, Sept. 25, 2014
7:30 to 8:20 Check-in/Registration
8:30 to 8:55 Conference Orientation and Kick-off in Auditorium
9:00 to 9:50
(50 min)

Matt Asay, "Thinking Differently About Data: 
How Big Data Changes Family History"

10:00 to 10:25
(25 min)

Tom Creighton, FamilySearch CTO, shares 
"Challenges and Opportunities"

10:30 to 10:55
(25 min)

Garth Braithwaite, "Working with Design in Development"

11:00 to 11:25
(25 min)
Ryan Heaton, "Introduction to GEDCOM X"
11:30 to 11:55
(25 min)
Mike Mansfield, "My Heritage API"
Noon to 1:20
(80 min)
Lunch and Joe Eames Keynote (2260)
  Presentation (auditorium) Presentations, Panels, and Workshops (2265)
1:30 to 2:20
(50 min)
Dallan Quass, "Javscript SDK" DEMOS (8 X 12 Minutes)
2:30 to 2:55
(25 min)
Jeff Hawkins, "FamilySearch Road Map" Ryan Heaton, Writing Effective
Hypermedia-enabled Client Applications
3:30 to 3:55
(25 min)
Daniel Zappala, "Vision for User Experience in Genealogy" David Nash, "Getting Started:
15 min. to Your First Hello in Java"
4:00 to 4:25
(25 min)
Jimmy Z, "Authentication Choices" Vaughn Hepworth, Best of FSDN Group Threads
4:30 to 4:55
(25 min)
Paul Abbott, "Exploring the future Developer Center"  
5:00 to 6:20
(80 min)
Box Dinner and Open–Mic Entertainment (2260)
6:30 to 7:20
(50 min)
(closed) Open Meeting
7:20 to 10:50 (closed) (closed)
  Friday, Sept. 26, 2014
6:00 to 8:00 (closed) (closed)
8:00 to 8:50
(50 min)
(closed) Open Meeting
9:00 to 9:50
(50 min)
Randy Ynchausti, "Family Tree’s Journey
Toward an Edge Dominant
System Architecture"
Dallan Quass, "Javacript Reference Client"
10:00 to 10:25
(25 min)
David Pugmire, "RootsTech 2015 Preview" Luther Tychonievich, FHISO
10:30 to 10:55
(25 min)
Dan Shellman, "What’s New in Places 2.0 and dates"  
11:00 to 11:25
(25 min)
Bill Harten, "Success and Challenges of Puzzilla"
11:30 to 11:55
(25 min)
Robert Lee, "Best Practices and What
Things to Avoid"
12:00 to 1:20
(80 min)
Buffet Lunch and Recognition of Participation
  Presentation (auditorium) Presentations, Panels, and Workshops (2265)
1:30 to 2:20
(50 min)

Sam Sieber, "Relative Finder, Virtual Pedigree and
Other Emerging Technologies from BYU's
Family History Technology Lab"

FamilySearch Developer Services Panel
2:30 to 2:55
(25 min)
Harold J. Madsen, "API Simplicity" Rich Running, Ryan Koelliker
"FamilySearch Partner Program"
3:30 to 3:55
(25 min)
Vaugh Hepworth, "Issues and Barriers to Web Development" Idea Pitch (5 X 5 min)
4:00 to 4:25
(25 min)
  Idea Pitch (5 X 5 min)
4:30 to 4:55
(25 min)
(closed) Open Meeting
5:00 to 5:30
(30 min)
Socialize and Depart

Other Rooms Being Used

  2014 Family History Developer Conference
Define, Create, Deliver, Develop Teamwork
  Community Room (2267) Open Office (2295)
  Thursday Sept 25, 2014
1:30 to 2:20
(50 min)
  (closed)
2:30 to 2:55
(25 min)
  Morning Speakers
3:00 to 3:25
(25 min)
  Open Meeting
3:30 to 3:55
(25 min)
  Open Meeting
4:00 to 4:25
(25 min)
  Open Meeting
4:30 to 4:55
(25 min)
  Afternoon Speakers
5:00 to 6:20
(80 min)
(Closed for dinner)
6:30 to 7:20
(50 min)
Hack-a-thon Open Meeting
7:20 to 10:50 (Closed)
  Friday Sept 26, 2014
6:00 to 8:00 Hack-a-thon (conclusion) (Closed)
8:00 to 8:50
(50 min)
Open Meeting
9:00 to 9:50
(50 min)
(closed for session in 2258)
10:00 to 10:25
(25 min)
  Open Meeting
10:30 to 10:55
(25 min)
  Open Meeting
11:00 to 11:25
(25 min)
  Open Meeting
11:30 to 11:55
(25 min)
  Open Meeting
12:00 to 1:20
(80 min)
(closed for Lunch in Dining Area)
1:30 to 2:20
(50 min)
  (closed)
2:30 to 2:55
(25 min)
  Morning Speakers
3:00 to 3:25
(25 min)
  Open Meeting
3:30 to 3:55
(25 min)
  Open Meeting
4:00 to 4:55
(25 min)
  Open Meeting
4:30 to 5:00
(30 min)
  Afternoon Speakers
5:00 to 5:30
(80 min)
Socialize and Depart